Culinaire manifestatie

Onderdeel van de viering 200 koninkrijk is de culinaire manifestatie “Vorstelijk Tafelen in Nederland" waarbij onze vaderlandse kookgeschiedenis en de ontwikkeling van de kookkunst centraal staat.

In 2014 zullen vele hoteliers en restaurateurs, hun gasten en relaties verrassen met een keur aan koninklijke gerechten uit de keuken van Koning Willem I.

Mede aan de hand van de waardevolle opmerkingen van Johan Pieter Gros, de eerste kok van Koning Willem I, neergelegd in zijn bewerking van Maria Hazebroek’s “De hedendaagsche Kookkunst (1852), hebben we de recepturen van onderstaande vorstelijke gerechten kunnen opsporen, nakoken en beschrijven. Deelnemende resaurants hebben gedurende heel 2014 1 of meerdere gerechten op de kaart staan. Voor u als gast een unieke mogelijkheid om de gerechten van weleer te proeven.

Kropsalade met Eieren

***

Haringsla met Appel en Kappers

***

Heldere Aspergesoep

***

Rissoles met Gevogelteragout

***

Chartreuse van Groenten (vegetarisch)

***

Gefarceerde Snoek met Ansjovissaus en Peen met Andijvie

***

Gebraden Eend met Komkommersla en Aardappels à la Tabatière

***

Kalfsfricandeau met Zuring, Champignons en gepocheerde Eieren

***

Lamscoteletten met Prinsesseboontjes en geglaceerde Aardappels

***

Vruchten in Wijngelei met Marasquin

***

Rijstetaart met Vanillesaus 


Naar de deelnemers

SLOTVIERING

Wij nodigen u en uw collega’s van harte uit deel te nemen aan “Vorstelijk Tafelen in Amsterdam” en van 18 tot 27 september uw gasten te verrassen met vorstelijke gerechten uit het Koninklijk Huisarchief en de keuken van Koning Willem. 

Hoteliers, Restaurateurs en Zorgkoks kunnen zich hier aanmelden voor deelname.

Lees verder
Direct bestellen (intern)
Nederlandse Museum VerenigingKoksgilde NederlandMinisterie van DefensieHoreca NederlandPaleis het LooDe officiële site over toerisme en recreatie in Nederland